Translate

dijous, 26 de juliol del 2012

Astrologia Xinesa: A la recerca de l'equilibri

Amb el post anterior començava una sèrie de tips sobre Astrologia Xinesa (o Ba Zi) i descrivia com és una Carta de Pil·lars o dels 4 Pilars del Destí.

El podeu rellegir aquí

Com deia, està formada per 4 pil·lars o columnes resultants de càlculs derivats del lloc, de l'hora, del dia, del mes i de l'any de naixament- i és plena d'elements (foc, terra, metall, aigua i fusta).

Aquesta Carta es pot assimilar a una casa: si els pilars són forts i equilibrats la casa s'aguanta dreta.

Quan en una Carta de Pilars hi ha massa d'un/s element/s i massa poc d'un/s altre/s, hi ha un desequilibri i és com si la casa esdevingués inestable.

Conèixer aquestes dades permet aprofitar les oportunitats vitals i cercar l'equilibri.

Fins ara sempre m'he referit als 5 elements en relació al Feng Shui (aquí podeu repassar què representen).

En parlar d'Astrologia Xinesa (o Ba Zi), aquests ja no sesimbolitzen mitjançant colors, formes, materials i determinats objectes sinó que es manifesten com a activitats, atributs, actituds i maneres de fer.

Així:

- Element FOC: Generós, impacient, ambiciós, enèrgic, educat, donar-se a conèixer, adquirir fama, tenir carisma, dots artístiques, empolainar-se, riure.

- Element TERRA: Estable, de confiança, fidel, lent, amb principis, espiritual, expressar-se amb calma, ésser l'ànima d'un grup o d'una associació.

- Element METALL: Lluitador, coratjós, enginyós, dirigir, fer recerca, manar, prendre decisiones, fixar-se objectius, organitzar-se, disciplina.

- Element AIGUA: Intel·ligent, comunicatiu, variable, lliure, savi, amorós, parlar, saber comunicar, viatjar, moure's lliurement.

- Element FUSTA: Amable, afectuós, literari, flexible, ensenyar, educar, fer caritat, ajudar.

A tall d'exemple, si l'astròleg determina que a la nostra Carta de Pilars li manca aigua, posem per cas, és com si ens digués que hem de mirar de potenciar totes les qualitats i les activitats que vénen marcades per aquest element: com ara, fer conferències o cercar una feina que ens obligui a anar d'un lloc a l'altre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada