Translate

dilluns, 1 de desembre del 2014

Astrologia xinesa: Tantes coses per descobrir

D’acord amb el calendari xinès, el mes de desembre correspon a rata (en xinès, Zi).

Amb aquest conte explico els trets que la defineixen.


Tantes coses per descobrir

Sort que, quan el campanar de l’església toca les dotze de la nit i la rata, inquieta, comença a trastejar, tothom fa estona que dorm. Està acabant de preparar l’equipatge. Se’n va a descobrir aquella part del bosc que li feia tanta il·lusió després d’haver aconseguit uns estalvis, tot i que modestos, suficients.

Va estar a punt de deixar-ho córrer perquè va tenir una idea millor per emprar-los. Això li passa tot sovint, que les grans ocurrències se li atropellen les unes a les altres mentre ella es distreu amb aquell núvol que passa davant la lluna o aquella ombra de forma estranya que li recorda algun conegut.

Ha estat gràcies al bou que ha arribat fins al final. És el seu company de converses inacabables i l’únic que li riu les bromes. I és que, com sol dir el cavall,  la rateta té un sentit de l’humor un pèl extravagant.

Ràpida com un llamp, entafora la darrera peça a la maleta i, amb molt de compte, la tanca amb suavitat perquè res no prengui mal. Especialment, els seus quaderns de notes, llestos per acollir totes aquelles coses que, tant creativa com és, se li acudiran de camí després de fer una becaina revifadora. I és que tothom, menys ella, ja fa estona que dorm.


Altres contes

MARÇ: CONILL

ABRIL: DRAC

MAIG: SERP

JUNY: CAVALL

JULIOL: CABRA

AGOST: MICO

SETEMBRE: GALL

 OCTUBRE: GOS

NOVEMBRE: PORC

Més sobre els animals de l'astrologia xinesa




Contacte: fengshui@montsemilian.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada