Translate

divendres, 9 de gener del 2015

Astrologia Xinesa: El bou de primavera

D’acord amb el calendari xinès, el mes de gener correspon al bou (en xinès, Chou).

Una prosa breu per parlar dels trets que caracteritzen aquest animal del seu zodíac.

El bou de primavera

La vida s’arrauleix sota terra, tot enfortint-se abans d’esclatar, com el bou al cobert. A fora trastegen la pluja i el vent.

Aprofita per imaginar, amb un punt d’art i romanticisme, la casa que li agradaria de fer-se al mateix lloc on ara es refugia.

Tots els almanacs xinesos comencen amb la imatge d’un bou guiat per un granger per representar el darrer mes de l’hivern d’aquell país llunyà, quan allí es treballen els camps. L’anomenen “el bou de primavera”. D’aquests dibuixos, que ha anat aplegant al llarg dels anys, en té una paret prou plena.

Per a ell, representen l’orgull d’haver esdevingut, amb els anys, estendard d’estabilitat, firmesa, fiabilitat, treball dur i constant i perfeccionisme. “Feia feta no té destorb”, deien els pares. “No deixis per a demà el que puguis fer avui”, insisteix ell als fills.

A l’horitzó, els arbres del bosc es belluguen inquiets i pensa en la rata, a qui va animar a viatjar-hi. “Quina una es deu estar empescant?”, es demana.

Quan s’hagi fet la casa nova, que li quedarà preciosa perquè en el fons, malgrat les aparences, té un cor d’artista, la convidarà a prendre el te els dies de pluja. Potser el mico manetes li aconsellarà un emplaçament millor però el bou, obstinat com és, l’engegarà a dida perquè ell sempre té la raó.

La vida s’arrauleix sota terra. A fora trastegen la pluja i el vent.


Altres contes:

MARÇ: CONILL

ABRIL: DRAC

MAIG: SERP

JUNY: CAVALL

JULIOL: CABRA

AGOST: MICO

SETEMBRE: GALL

OCTUBRE: GOS

NOVEMBRE: PORC

DESEMBRE: RATA

Altres articles:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada