Translate

dissabte, 24 d’octubre del 2015

Feng Shui & 4 Pilars: Les 3 sorts

La metafísica xinesa afirma que l'existència d'una persona resulta de la suma de tres tipus d'energies o sorts. Cadascuna d'elles representa, més o menys, la tercera part d'aquesta vida.

- La del cel, determinada pel lloc, l'hora, el dia, el mes i l'any del naixement, ens parla de l'ànima de la persona, de la seva essència, de tot allò que ja porta en néixer. Els 4 Pilars (astrologia xinesa) ens permeten conèixer aquest bagatge i trobar l'equilibri vital. Es tracta d'una eina molt útil per saber més sobre nosaltres i el nostre camí.

- La de la terra, que és la de l'entorn. El Feng Shui treballa amb ella, l'energia ambiental que sempre està i que convé que sigui harmònica. Si no ho és i no es fa res per modificar-la o convertir-la en afí a les persones, pot esdevenir una càrrega. Quan es harmonitza, milloren aspectes com la prosperitat, les relacions i la salut.

- La de l'home, que vam crear nosaltres mateixos amb la nostra actitud, les nostres decisions, la nostra voluntat i el nostre esforç.

Es diu que "quan vivim en harmonia amb les energies de l'entorn, la nostra vida millora" (Feng Shui) però que "la Terra no et donarà el que pel Cel no et correspongui" (4 Pilars).

Ara bé, gaudim del privilegi de la lliure elecció (que és part d'aquesta energia de l'home) i, per sort o per desgràcia (segons el cas), som amos dels nostres pensaments ide les nostres accions.

Per exemple, de res servirà demanar consell a un assessor de Feng Shui & 4 Pilars o a qualsevol altre terapeuta si no estem convençuts, si no anem a introduir canvis -o si ho farem a mitges- en el nostre espai o a la nostra vida segons les seves recomanacions, si no anem a fer cap esforç personal més enllà de pagar els seus honoraris.

Dit d'una altra manera, les 3 sorts han d'anar aliniades quan volem treballar algun aspecte de la nostra vida.


www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada