Translate

dimarts, 17 de novembre del 2015

Feng Shui viscut: Intimitat

Un espai bonic i amb caliu. Tot i que hi té molt de guanyat, doncs, no ho té tot des del punt de vista del Feng Shui. De vegades les aparences no ens deixen percebre els elements més subtils.

Algunes paraules clau per comentar aquesta saleta d'estar: fusta, rebedor, intimitat, centre i fletxes.

1. FUSTA

N'hi ha molta. Em refereixo a l'element fusta, un dels 5 elements amb què treballa el Feng Shui. Correspon no sol al material fusta (per exemple, també correspon al verd, a les plantes i flors, a les teles, etc.) Per saber totes les seves equivalències, feu clic aquí.

Si féssim una anàlisi d'aquest espai amb Feng Shui Tradicional i en calculéssim el que s'anomena les Estrelles Volants, potser no seria l'element més adequat per harmonitzar-lo. Si voleu una mica més d'informació sobre aquesta mena de treball, la trobareu aquí.

A cop d'ull mai no es pot saber quins dels 5 elements necessita una estança. Cal aprofundir-hi.

2. INTIMITAT: Cal un REBEDOR

Si la porta que observem al fons fos la de l'entrada principal, que no ho sabem, hi apreciaríem la manca de rebedor.

Així, s'exposa la intimitat de la família a qualsevol persona a qui obrin la porta. Sempre s'aconsella que hi hagi, per petit que sigui, un lloc que faci la funció de filtre entre l'energia que arriba de fora i la nostra. En aquest cas, es podria pensar en alguna mena d'estor o cortina japonesa, de biombo o similar.

Si desitgeu llegir més coses sobre rebedors, ho teniu en aquest enllaç.

Sigui com sigui, cal tenir en compte, també, que les persones que seguin d'esquena en aquesta porta no estaran en les millors condicions. En parlàvem al post anterior quan no recomanàvem una finestra al capçal del llit. És la mateixa situació.

3. CENTRE

La tauleta de centre resulta molt adecuada. Si tenim en compte la teoria dels 5 animals, en una saleta d'estar fa la funció d'Au Fènix. 

Si tenim en compte que és important crear el centre quan no cau dins del plànol, també seria una bona cosa si fos el cas de la sala de la foto.

4. FLETXES

El que en Feng Shui s'anomena "fletxes enverinades" (o Sheng Qi) corresponent a diferents aspectes que generen una energia poc adequada. En aquest cas, ve determinat per les bigues en un sostre aparentment no massa alt.


Més informació: fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada