Translate

dimarts, 25 d’octubre del 2016

Feng Shui personal: Valores amb justícia?



(Aquest post correspon al text d'un article que vaig publicar el dia 21d'octubre al diari El Vallenc: www.elvallenc.cat, amb el títol de "El treball dels altres")


Hi ha un “meme” que corre per les xarxes que diu “No cobro pel que faig sinó pel que sé”. Reflecteix molt bé la situació de les persones que realitzen una tasca que conté una part intangible; per agafar un ventall ampli, des de les que es dediquen, per exemple, a l’espectacle com les que són consultores del que sigui.

Al darrera d’algunes feines hi ha moltes hores, i despeses, en formació i en pràctiques i experiència si el professional en qüestió s’ha preparat com cal i ofereix un bon servei. De vegades costa ser-ne conscient, encara més quan hi ha molts pretesos experts que exerceixen del que sigui sense cap preparació més que haver llegit alguns llibres sobre el tema o fet algun curset de cap de setmana...

Dit això, faig les reflexions següents. Si no som capaços de valorar el que fan els altres, no ens podem queixar si la nostra economia no va bé, perquè la vida ens retorna el que hi aboquem. És a dir, si no som justos amb els qui ens envolten, no esperem que la vida ho sigui amb nosaltres.

Si creiem que tothom qui aconsegueix prosperitat ha fet alguna trampa o és corrupte, i no ens considerem així, nosaltres mateixos ens estem barrant la porta.

El que la filosofia xinesa anomena “La sort de l’home” (allò que pensem, decidim i fem) esdevé fonamental.

Sempre dic que el fengshui va molt bé tot i que no fa miracles, especialment si la persona que l’encarrega no valora ni la informació ni les eines que se li donen ni les hores de feina (més les prèvies d’aprenentatge) que requereix.

I si la fortuna ens somriu de forma inversament proporcional al valor que atorguem a la feina dels altres? Per descomptat, també a la nostra.

Deia Epicur: “Vols ésser ric? Doncs no t’afanyis en augmentar els teus béns, sinó en disminuir la teva cobdícia”. 


Contacte: fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada