Translate

dimarts, 6 de juny del 2017

Més enllà del Feng Shui: Ho’oponopono

(Aquest text correspon a un article publicat el passat 7 de'abril al diari El Vallenc: www.elvallenc.cat)

D’aquesta tècnica de nom impossible se’n parla força des de fa uns anys. Com moltes modes sobtades en el terreny alternatiu, no es tracta d’un invent de fa quatre dies sinó d’una pràctica ancestral.

Prové dels kahuna, antics sacerdots hawaians. Afirma que tots estem interconnectats energèticament i que, per tant, tot el que passa és creació de tots. En conseqüència, convida a fer-nos-en responsables i conscients, mai per cercar culpables sinó per netejar totes les memòries inconscients i les emocions negatives i, així, guarir les situacions problemàtiques.

I és que, segons aquesta filosofia, tot allò que es presenta a la nostra vida ho fa per donar-nos una oportunitat de deixar anar, d’esborrar els errors.

El procés, a manera de “reset”, comença per aplicar el perdó en totes aquelles circumstàncies de la nostra existència que ens causin malestar, especialment pel que fa a les relacions interpersonals.

Les paraules que es fan servir són: “Ho sento molt. Perdona’m. T’estimo. Gràcies”.

“Ho sento molt” consisteix en reconèixer que hi ha alguna cosa que ha d’ésser transmutada.  “Perdona’m” és demanar ajuda per perdonar-nos a nosaltres mateixos. “T’estimo” esdevé la transformació de l’energia bloquejada (conflicte)  en energia que flueix. “Gràcies” comporta la nostra fe en que tot es resoldrà per al bé de tothom.

Els antics hawaians ho practicaven en família. Existeixen tradicions similars a d’altres cultures polinèsies, a Samoa, a Tahití, a Nova Zelanda...

En hawaià, “ho’oponopono” es defineix com “higiene mental: conferències familiars on les relacions s’esmenen mitjançant l’oració, la discussió, la confessió, el penediment, la compensació mútua i el perdó”.

Mornah Nalamaku Simeona (1913-1992) va actualitzar aquests ensenyaments per als temps moderns.

Després de la seva mort, el seu antic estudiant Ihalekala Hew Lem va escriure un llibre, amb Joe Vitale, anomenat “Zero Limits”, on recullen els ensenyaments de la mestra.


Ella deia: “Neteja, esborra i troba la teva pròpia pau. On? Dins teu.”

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada