Translate

dilluns, 18 de setembre del 2017

Feng Shui personal: Estimar sense condicions

Fa unes setmanes ens va deixar Louise Hay, considerada pionera del que s’anomena “llibres d’autoajuda”.

El mite de Jano ens ensenya que el millor metge és aquell que s’ha guarit a si mateix i, en el cas de Hay, no pot resultar més cert. Nascuda a Los Angeles l’any 1926, la seva infantesa va estar marcada per la pobresa i els maltractaments (entre d’altres, als 5 anys va ésser violada per un veí alcohòlic i, més tard, va patir abusos per part del seu padrastre).

Va exercir de cambrera, de senyora de fer feines i de cosidora abans d’esdevenir escriptora d’èxit. Del seu propi procés d’autoconeixement i de superació, en va sortir el mètode que va anar difonent i aplicant al llarg de la seva trajectòria.

La seva publicació més coneguda és “Usted puede sanar su vida” (1984), escrit després d’haver superat un càncer d’úter.

Segons Hay, tot el que pensem i diem crea la nostra vida. Enviem els nostres pensaments a l’Univers i aquest ens els retorna en forma d’experiències.

Diu que això és molt senzill però gens fàcil d’acceptar. Tanmateix, admetre-ho ens fa ésser conscients de quines coses no volem i com hi contribuïm amb les nostres idees. Cal entrenar-se a fixar-nos en què pensem i, per tant, què creem. Suggereix que ens plantegem aquestes qüestions: Què estic pensant? Vull que la meva vida sigui això? No podem canviar les nostres idees si no sabem quines són i cal anar amb compte amb les creences limitadores, moltes d’elles inconscients i provinents de la infantesa.

Un cop detectades, recomana treballar amb afirmacions positives. Les coses que volem no vindran pensant en el que no volem ja que allò en què es posa l’atenció, creix.

Amb l’experiència d’anys de fer de terapeuta, va descobrir que la millor manera de resoldre els problemes dels seus pacients era ajudant-los a treballar l’autoestima. Amb una base com la no acceptació d’un mateix és difícil crear una bona realitat. Aconsella repetir-nos que ens aprovem i estimem (millor davant d’un mirall) i, també, estar agraïts.

Manllevo el títol d’aquest article d’una de les seves obres. Em sembla un merescut homenatge a una gran mestra i un bon lema per als temps que vivim.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada