Translate

dimarts, 12 de setembre del 2017

Més enllà del Feng Shui: Que la llum us acompanyi

L'energia (o chi) és vida i aquesta precisa de la llum del sol. El cert és que, malgrat que de vegades ens fem els despistats, no hi ha ni plantes ni animals d'interior. I nosaltres en som, d'animals, encara que sovint sembla que no ens en recordem.

Per això, és necessari que les persones gaudeixin de llum natural al seu espai - tant vital com laboral-. Si és així, disposaran de més i millor energia. Una il·luminació inadequada pot derivar en trastorns de la salut.

Pel que fa a la llum artificial, s’ha tenir en compte que, per obtenir la comoditat visual necessària, calen certs nivells mínims. Per fer-nos una idea, a l’estiu el sol ofereix 100.000 lux i l’ombra, 10.000 lux; una nit de lluna plena equival a 0,2 lux. En un ambient de treball (despatxos, tallers...) s’aconsella un mínim de 500 lux.

I, és més: Per a un bon funcionament del rellotge biològic, els experts aconsellen tenir en compte la temperatura del color segons l’activitat i el moment del dia. Per exemple, càlida abans d’anar a dormir.

Si es viu o es treballa en un entorn sense finestres o amb poca il·luminació -com ara, un soterrani, una nau tancada, un pis només obert a l’exterior a la façana..., resulta recomanable substituir les bombetes ordinàries per llums d'espectre complet, que emeten una llum el més aproximada possible a la solar i que es poden comprar en qualsevol establiment especialitzat. I és que a la llum blanca s’hi troben totes les freqüències visibles (colors), amb les quals tots estem sintonitzats i que ens resulten necessàries.

A més, és bo incloure en la decoració d'aquest espai interior representacions de la natura que ens acostin el més possible a l’aire lliure, como ara cartells o quadres amb paisatges que ens agradin i, fins i tot, reproduir-hi sons naturals com, per exemple, els que es troben a enregistraments especials per a la meditació, etc. No està de més, tampoc, instal·lar-hi difusors d’olors amb aromes naturals, com espígol, cítrics, te verd...

Si és el vostre cas i ho feu, veure com el benestar de les persones que hi viuen o hi treballen millora de forma ostensible.

Més consells sobre il·luminació i làmpades en aquest article.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada