Translate

dilluns, 29 de gener del 2018

Feng Shui personal: El mètode Ikigai


“Ikigai” es pot traduir literalment per “la felicitat d’estar sempre ocupat” però aquest concepte va molt més enllà i equival al propòsit de vida, allò que fa que ens llevem cada matí; en definitiva, el que atorga significat a la nostra vida.

Segons els japonesos, tothom en té un, tot i que hi ha qui encara el cerca. Es tracta d’un dels secrets per a una existència llarga, saludable i feliç, com la dels habitants d’Okinawa, una de les poblacions més longeves de la terra, amb l’índex de centenaris més elevat del món. “Tenir un ikigai clar i definit, una gran passió, dóna satisfacció, felicitat i sentit a la vida”, afirmaven.

Els mateixos autors han seguit treballant i aprofundint en aquest tema fins a publicar “El mètode Ikigai”, menys teòric i més pràctic.
Hi proposen trenta-cinc camins, amb exercicis per conduir els nostres objectius i projectes a bon terme, gaudint del trajecte i assolint el benestar interior.
Diuen que han “desenvolupat tècniques per tal que el nostre passat alimenti el nostre present i, al seu torn, el present il·lumini el nostre viatge cap a una futur en què complim els nostres propòsits”.

Si us interessa, hi ha d’altres autors, com Bettina Lemke (“Encuentra tu Ikigai”) que també han treballat sobre aquesta idea.


Lao Tse afirmava que “un viatge de mil milles comença amb una passa” i que “si fas una passa, el camí apareix”. Hi ha eines que ajuden a triar ruta (per exemple, l’astrologia) i el mètode ikigai en pot ésser una.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada