Translate

dilluns, 7 de maig del 2018

Feng Shui: Formes d'aigua


Aquest no és el primer article que publico sobre la importància d’aplicar Feng Shui als exteriors, ja que tant els jardins com els balcons, les finestres o les terrasses fan de filtre entre un habitatge i el seu voltant.

Un exterior no harmonitzat o mal harmonitzat equival a un "filtre brut" i la circulació d’energia o chi no serà fluïda, per la qual cosa la salut, la prosperitat i les relacions se'n poden ressentir.

Hi ha una escola de Feng Shui, anomenada “Xuan Kong Da Gua”, que serveix, entre d’altres, per al disseny de camins i que, per tant, ajuda a dissenyar l’espai extern de les construccions. Com quan s’aplica Feng Shui en profunditat, calen coneixements per fer-la servir i s’han de fer càlculs específics per a cada cas.

Ara bé, sense entrar en una anàlisi detallada, hi ha alguns principis genèrics, com les anomenades “formes d’aigua” que ens ajuden a saber quines són les formes més adequades per traçar al voltant d’un edifici sigui en forma de carrers o de zones de passeig dins un parc, un jardí o un pati.

N’hi ha que afavoreixen la fama, el prestigi i la riquesa, com els anomenats“cinturó de jade”, “abraçada d’óssos” o “ganxo daurat”,  i d’altres que pronostiquen aspectes negatius, com pèrdues econòmiques o dificultats pel que a fa a les relacions.

És difícil descriure-les per escrit però sí que us diré que, en general, quan el camí abraça la casa d’alguna manera, la forma esdevé favorable.

En qualsevol cas, si voleu adquirir una propietat, construir des de zero en un terreny o o crear un jardí, un bon assessor us ajudarà a evitar errors que repercutiran en la bona marxa de la vostra vida i que, un cop fets, seran difícils de resoldre. Sempre val més prevenir que curar.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com


Altres articles sobre Feng Shui i exterios:
La importància d'aplicar Feng Shui a exteriors
La importància de tenir jardí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada